Logo BIP Logo ePUAP
Biuletyn Informacji Publicznej
herb jednostki
Szkoła Podstawowa im. Władysława Konefki w Starzynie
System eBoi

eBoi
Jak załatwić sprawę?

System eWrota

eWrota
BIPy jednostek organizacyjnych.

Zapytanie ofertowe 01.2020-03.12.2020

 

 

 

Załącznik nr 1 do zapytania ofertowego

 

Zestawienie cenowe dostawy owoców i warzyw CPV 15300000-1- Część 1 - załącznik nr 1a

L.p.

Nazwa towaru

Ilość szt./kg

Cena jednostkowa brutto

Wartość brutto

1

2

3

4

5

1

Buraki

180 kg

 

 

2

Cytryny

35 kg

 

 

3

Cebula

110 kg

 

 

4

Marchew

400 kg

 

 

5

Ogórek kwaszony 3kg

45 szt.

 

 

6

Ogórek świeży

70 kg

 

 

7

Kalafior

50 szt.

 

 

8

Koper - pęczek

180 szt.

 

 

9

Kapusta wczesna

150 szt.

 

 

10

Kapusta biała

220 kg

 

 

11

Kapusta pekińska

170 kg

 

 

12

Kapusta czerwona

80 kg

 

 

13

Kapusta kiszona 4,5 kg

55 szt.

 

 

14

Por luz

60 kg

 

 

15

Papryka czerwona

25 kg

 

 

16

Pietruszka korzeń

70 kg

 

 

17

Pomidory

20 kg

 

 

18

Ziemniaki

4700 kg

 

 

19

Seler korzeń

170 kg

 

 

20

Sałata zwykła

75 szt.

 

 

21

Banan

300 kg

 

 

22

Gruszka

197 kg

 

 

23

Jabłko

300 kg

 

 

24

Mandarynka

120 kg

 

 

25

Śliwka

40 kg

 

 

26

Pieczarka

50 kg

 

 

27

Brukiew

20 kg

 

 

28

Pietruszka nać - pęczek

100 szt.

 

 

-------

RAZEM

----------------

-----------------

 

 

…………………, dnia ……………… …….……………………………………

(podpisy osób uprawnionych

do reprezentowania Wykonawcy)

 

 

Uwaga.

Artykuły muszą być dostarczone do zamawiającego najpóźniej w ciągu 24 godzin po złożeniu zamówienia telefonicznego lub w innym czasie ustalonym z Intendentem.

Ilości określone w zestawieniach są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zestawienie cenowe dostawy: mięso - produkty mięsne CPV 15110000-2, CPV 15130000-8 - Część 2- załącznik nr 1b

 

L.p.

Nazwa towaru

Ilość szt./kg

Cena jednostkowa brutto

Wartość brutto

1

2

3

4

5

1

Kości wieprzowe

30 kg

 

 

2

Łopatka wieprzowa b/k

300 kg

 

 

3

Schab z kością

200 kg

 

 

4

Słonina

60 kg

 

 

5

Boczek świeży

60 kg

 

 

6

Karkówka b/k

70 kg

 

 

7

Boczek wędzony

25 kg

 

 

8

Żeberka wieprzowe

60 kg

 

 

9

Kiełbasa biała surowa - 78 % mięsa

52 kg

 

 

10

Kiełbasa śląska - 80% mięsa

50 kg

 

 

11

Wątroba wieprzowa

60 kg

 

 

 

12

Kości wieprzowe świeże

80 kg

 

 

13

Szynka „myszka”

60 kg

 

 

 

-------

 

RAZEM

----------------

-----------------

 

 

 

…………………, dnia ……………… …….……………………………………

(podpisy osób uprawnionych

do reprezentowania Wykonawcy)

Uwaga.

Artykuły muszą być dostarczone do zamawiającego najpóźniej w ciągu 24 godzin po złożeniu zamówienia telefonicznego lub w innym czasie ustalonym z intendentem.

Ilości określone w zestawieniach są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania.

 

 

 

 

Zestawienie cenowe dostawy pozostałych produktów: oleje CPV 15400000-2, produkty mleczarskie CPV 15500000-3, różne produkty spożywcze CPV-15800000-6, przetworzone owoce i warzywa CPV 15330000-0 - Część 3- załącznik nr 1c

 

L.p.

Nazwa towaru

Ilość szt./kg

Cena jednostkowa brutto

Wartość brutto

1

2

3

4

5

1

Ananas w syropie - puszka 570 g

30 szt.

 

 

2

Bazylia 10 g - Kamis lub Prymat

60 szt.

 

 

3

Cukier kryształ 1 kg

120 kg

 

 

4

Cukier waniliowy 32 g

80 szt.

 

 

5

Fasola Jaś 5 kg

12 szt.

 

 

6

Groch cały 5 kg

15 szt.

 

 

7

Groch łuskany 400 g

28 kg

 

 

8

Jaja wielkość L - paleta po 30 sztuk

120 szt. /palet/

 

 

9

Jogurt naturalny 400 g

120 szt.

 

 

10

Jogurt owocowy Gratka

700 szt.

 

 

11

Kasza gryczana 5 kg

15 szt.

 

 

12

Kasza pęczak 500 g

45 szt.

 

 

13

Kasza jęczmienna 1 kg

35 szt.

 

 

14

Kasza manna 1 kg

35 szt.

 

 

15

Przecier pomidorowy Włocławek 970 g

80 szt.

 

 

16

Kwasek cytrynowy 20 g

100 szt.

 

 

17

Kukurydza konserwowa puszka średnia 400 g

40 szt.

 

 

18

Makaron nitki 250 g

250 szt.

 

 

19

Makaron 500 g lubella świderki

70 szt.

 

 

20

Mąka tortowa pszenna 1 kg

125 szt.

 

 

21

Majonez Winiary 700 g

70 szt.

 

 

22

Majeranek 10 g

 

80 szt.

 

 

23

Masło 200 g - 80% tłuszczu

40 szt.

 

 

24

Mleko UHT 3,2% Mlekowita 1 l

100 l

 

 

25

Musztarda 200 g Sarepska

60 szt.

 

 

26

Miód pszczeli 1 l

8 szt.

 

 

27

Ocet kulinarny 0,5 l butelka szklana

25 szt.

 

 

28

Olej rzepakowy mosso lub aro 5 l

50 szt.

 

 

 

29

Papryka słodka 20 g - Kamis lub Prymat

80 szt.

 

 

30

Pieprz czarny mielony 20 g - Kamis lub Prymat

220 szt.

 

 

31

Ryż biały długoziarnisty 5 kg

25 szt.

 

 

32

Sól 1 kg sodowo - potasowa o obniżonej zawartości sodu

20 kg

 

 

33

Śmietana 18% 0,5 l UHT

110 szt.

 

 

34

Śmietana gęsta 12% 400 g

160 szt.

 

 

35

Rodzynki 1 kg

11 szt.

 

 

36

Ziele angielskie Kamis lub Prymat 20 g

120 szt.

 

 

37

Żur 0,5 l w butelce szklanej Jamar

60 szt.

 

 

38

Liść laurowy Kamis lub Prymat 7 g

120 szt.

 

 

39

Groszek konserwowy 400 g

50 szt.

 

 

40

Fasola czerwona 400 g puszka

25 szt.

 

 

41

Ser żółty kg

 

20 kg

 

 

42

Proszek do pieczenia 36 g

100 szt.

 

 

43

Sól jodowana 1 kg

50 kg

 

 

44

Maślanka naturalna 1 l

70 l

 

 

45

Cynamon 20 g Kamis lub Prymat

25 szt.

 

 

46

Oregano 8 g Kamis lub Prymat

80 szt.

 

 

47

Płatki owsiane 1 kg

10 kg

 

 

48

Twaróg półtłusty kostka 1 kg

15 kg

 

 

49

Słonecznik łuskany 100g

30 szt

 

 

50

Baton zbożowy Sante

500 szt

 

 

51

Dżem truskawkowy lub wiśniowy 1kg

5 szt

 

 

52

Jajka z wolnego wybiegu 10 szt

50 szt

 

 

-------

 

RAZEM

----------------

 

 

 

 

 

…………………, dnia ……………… …….……………………………………

(podpisy osób uprawnionych

do reprezentowania Wykonawcy)

 

 

 

Uwaga.

Artykuły muszą być dostarczone do zamawiającego najpóźniej w ciągu 24 godzin po złożeniu zamówienia telefonicznego lub w innym czasie ustalonym z intendentem.

Ilości określone w zestawieniach są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zestawienie cenowe dostawy: drób -CPV 15112100-7- Część 4 - załącznik nr 1 d

 

L.p.

Nazwa towaru

Ilość szt./kg

Cena jednostkowa brutto

Wartość brutto

1

2

3

4

5

1

Pierś z kurczaka

200 kg

 

 

2

Ćwiartka z kurczaka

300 kg

 

 

3

Udka z kurczaka

40 kg

 

 

4

Skrzydła z gęsi

20 kg

 

 

5

Piersi z indyka

50 kg

 

 

6

Kurczak cały

80 kg

 

 

-------

 

RAZEM

----------------

----------------

 

 

 

 

 

 

 

…………………, dnia ……………… …….……………………………………

(podpisy osób uprawnionych

do reprezentowania Wykonawcy)

 

 

 

Uwaga.

Artykuły muszą być dostarczone do zamawiającego najpóźniej w ciągu 24 godzin po złożeniu zamówienia telefonicznego lub w innym czasie ustalonym z intendentem.

Ilości określone w zestawieniach są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zestawienie cenowe dostawy mrożonek: warzyw i owoców CPV 15331170-9 - Część 5- załącznik nr 1e

 

L.p.

Nazwa towaru

Ilość szt./kg

Cena jednostkowa brutto

Wartość brutto

1

2

3

4

5

1

Fasolka szparagowa zielona luz lub opakowanie 2,5 kg

17 szt.

 

 

2

Kalafior luz lub opakowanie 2,5 kg

16 szt.

 

 

3

Brokuły luz lub opakowanie 2,5 kg

12 szt.

 

 

4

Brukselka luz lub opakowanie 2,5 kg

14 szt.

 

 

-------

 

RAZEM

----------------

-----------------

 

 

 

 

 

 

 

…………………, dnia ……………… …….……………………………………

(podpisy osób uprawnionych

do reprezentowania Wykonawcy)

 

 

 

Uwaga.

Artykuły muszą być dostarczone do zamawiającego najpóźniej w ciągu 24 godzin po złożeniu zamówienia telefonicznego lub w innym czasie ustalonym z intendentem.

Ilości określone w zestawieniach są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zestawienie cenowe dostawy pieczywa CPV 15810000-9 - Część 6 - załącznik nr 1f

 

L.p.

Nazwa towaru

Ilość szt./kg

Cena jednostkowa brutto

Wartość brutto

1

2

3

4

5

1

Chleb wieloziarnisty krojony

320 szt.

 

 

2

Bułka tarta 1 kg

110 szt.

 

 

3

Bułka wieloziarnista 80 g

500 szt.

 

 

4

Bułka pszenna 50 g

2000 szt.

 

 

-------

 

RAZEM

----------------

-----------------

 

 

 

 

 

 

 

 

…………………, dnia ……………… …….……………………………………

(podpisy osób uprawnionych

do reprezentowania Wykonawcy)

 

 

 

Uwaga.

Artykuły muszą być dostarczone do zamawiającego najpóźniej w ciągu 24 godzin po złożeniu zamówienia telefonicznego lub w innym czasie ustalonym z intendentem.

Ilości określone w zestawieniach są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zestawienie cenowe dostawy ryb mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb CPV 15220000-6- Część 7- załącznik nr 1g

 

L.p.

Nazwa towaru

Ilość szt./kg

Cena jednostkowa brutto

Wartość brutto

1

2

3

4

5

1

Dorsz czarny filet b/s

 

280 kg

 

 

-------

 

RAZEM

----------------

-----------------

 

 

 

 

 

 

 

 

…………………, dnia ……………… …….……………………………………

(podpisy osób uprawnionych

do reprezentowania Wykonawcy)

 

 

 

Uwaga.

Artykuły muszą być dostarczone do zamawiającego najpóźniej w ciągu 24 godzin po złożeniu zamówienia telefonicznego lub w innym czasie ustalonym z intendentem.

Ilości określone w zestawieniach są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Załącznik nr 2 do zapytania ofertowego

 

 

OFERTA

Nawiązująca do zaproszenia zapytania ofertowego

 

Oferujemy przyjęcie do wykonywania przedmiotu zamówienia obejmującego:

Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Władysława Konefki w Starzynie w okresie od 01.01.2021 r. do 31.12.2021 r.

 

z wszystkimi opłatami do zakończenia realizacji zamówienia w zaoferowanym czasie w

 

cenie: brutto.............................................................. zł.

 

słownie.....................................................................................................................

 

w tym:

Część 1-....................................................................zł brutto

Część 2-....................................................................zł brutto

Część 3-....................................................................zł brutto

Część 4-....................................................................zł brutto

Część 5-....................................................................zł brutto

Część 6-....................................................................zł brutto

Część 7-....................................................................zł brutto

 

1. Przyjmujemy realizację niniejszego przedmiotu zamówienia od 01.01.2021 r. do 31.12.2021 r.

2. Oświadczamy, że zapoznaliśmy się z zapytaniem ofertowym oraz zdobyliśmy konieczne informacje potrzebne do prawidłowego przygotowania oferty.

3. Zapoznaliśmy się z warunkami zamówienia oraz nie zgłaszamy żadnych uwag, co do procedury udzielenia zamówienia.

4. Dokonamy dostawy towarów artykułów w ciągu 24 godzin po otrzymaniu zamówienia telefonicznego lub w innym czasie uzgodnionym z intendentem.

5. Oświadczamy, że uważamy się za związanych niniejszą ofertą przez okres 30 dni.

6. Oświadczamy, że projekt umowy (załącznik nr 4) został przez nas zaakceptowany i zobowiązujemy się w przypadku wyboru naszej oferty do zawarcia umowy na niżej wymienionych warunkach w miejscu i terminie wyznaczonym przez Zamawiającego.

7. Zawiadomię/zawiadomimy Zamawiającego o planowanej podwyżce cen na piśmie na 14 dni przed jej wprowadzeniem. Jeżeli dostawy objęte obecnie obowiązującą stawką VAT zostaną objęte inną stawką podatku VAT, wynagrodzenie brutto za przedmiot zamówienia zostanie zmienione stosowanie do obowiązującego prawa. Wynagrodzenie netto nie ulegnie zmianom.

8. Warunki płatności znajdują się w projekcie umowy i potwierdzają, że:

- termin płatności- po każdorazowej dostawie w terminie 21 dni od dostarczenia faktury.

 

 

 

 

 

…………………, dnia ……………… ……………………………………

czytelny podpis (imię i nazwisko)

lub podpis wraz z pieczątką

wykonawcy lub osoby właściwie

do tego upoważnionej

Załącznik nr 3 do zapytania ofertowego

 

Oświadczenie o braku powiązań osobowych lub kapitałowych Wykonawcy z Zamawiającym

 

Przystępując do Zapytania ofertowego na zadanie -

Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Władysława Konefki w Starzynie w okresie od 01.01.2021 r. do 31.12.2021 r.”

 

oświadczam brak powiązań osobowych lub kapitałowych

 

Wykonawcy:………………………………………………………………………

 

…………………………………………………………………………………….

(nazwa podmiotu, adres, NIP)

 

z Zamawiającym: Szkoła Podstawowa im. Władysława Konefki w Starzynie, ul. Żarnowiecka 22, 84-107 Starzyno

 

Przez powiązania kapitałowe lub osobowe* rozumie się wzajemne powiązania pomiędzy Zamawiającym lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu Zamawiającego lub osobami wykonującymi w imieniu Zamawiającego czynności związane z przygotowaniem i przeprowadzeniem procedury wyboru Wykonawcy a Wykonawcą, polegające w szczególności na:

 

a) Uczestniczeniu w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej;

 

b) Posiadaniu co najmniej 10% udziałów lub akcji;

 

c) Pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika;

 

d) Pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa lub powinowactwa w linii bocznej do drugiego stopnia lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli

 

Miejsce, data: ………………………………………………………………

 

Podpis osoby reprezentującej Wykonawcę:

………………………………………………………………………………

(Imię i nazwisko)

Załącznik nr 4 do zapytania ofertowego

 

Umowa nr......................

 

Zawarta w dniu .............................. roku w Starzynie, pomiędzy Szkołą Podstawową im. Władysława Konefki w Starzynie z siedzibą w : 84-107 Starzyno ul. Żarnowiecka 22, będącą jednostką budżetową Gminy Puck z siedzibą w : 84 - 100 Puck, ul. 10 Lutego 29, NIP 5871588654, zwaną dalej Zamawiającym reprezentowaną przez :

mgr Artura Surmaj - Dyrektora Szkoły Podstawowej im. Władysława Konefki w Starzynie a

Panią/Panem..........................................................................................................

 

.................................................................................................................................

 

.................................................................................................................................

zwaną/ym w dalszej części umowy Wykonawcą.

 

W wyniku dokonania wyboru przez Zamawiającego w drodze zapytania ofertowego ofert firmy jako najkorzystniejszej zawiera się umowę o następującej treści:

 

§ 1

 

1. Zamawiający zleca, a Wykonawca zobowiązuje się zgodnie z warunkami zamówienia do: dostawy artykułów spożywczych łącznie z transportem do siedziby Zamawiającego w okresie od dnia 01.01.2021 r. do 31.12.2021 r.

 

2. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar - artykuły żywnościowe - część........................................... wg cen Wykonawcy zawartych w załącznikach cenowych, które stanowią załącznik do oferty.

 

3. Dostawy będą realizowane sukcesywnie, w zależności od potrzeb zgodnie ze składanymi zamówieniami zwanymi dalej zamówieniami częściowymi.

 

4. Asortyment i wielkość dostawy ustalane będą każdorazowo w zamówieniu częściowym w dniu poprzedzającym dostawę lub w innym terminie uzgodnionym z Intendentem Zamawiającego.

 

5. Zamawiający będzie składał zamówienie częściowe telefonicznie najpóźniej do godziny 15.00.

 

6. Dostawy zamówionej części odbywać się będą w następnym dniu po złożeniu zamówienia przez Zamawiającego lub w innym terminie uzgodnionym z intendentem Zamawiającego.

 

7. Wykonawca będzie dostarczał zamówione artykuły do siedziby Zamawiającego na własny koszt i we własnych opakowaniach.

 

§ 2

1. Z tytułu realizacji przedmiotu umowy Zamawiający zapłaci Wykonawcy wynagrodzenie w kwocie brutto.................................................................................................................... zł słownie:.................................................................................................................................

 

2. Zamawiający dopuszcza zmianę cen jednostkowych poszczególnych artykułów, jeżeli wzrost cen w ciągu roku przekroczy prognozowany (wg kwartalnego wskaźnika ceny towarów i usług konsumpcyjnych, ogłoszonego przez GUS), wskaźnik zmiany cen doprecyzowany w ofercie Wykonawcy (w publikatorze ogólnodostępnym), lecz nie częściej niż raz na kwartał. Wykonawca zawiadomi Zamawiającego o planowanej podwyżce cen na piśmie na 14 dni przed jej wprowadzeniem.

 

§ 3

Integralnymi częściami niniejszej umowy są:

1. Warunki Zamówienia.

2. Oferta Wykonawcy.

 

§ 4

1. Wykonawca umożliwi Zamawiającemu sprawdzenie dostarczonych produktów. Sprawdzenie będzie polegało na upewnieniu się, że dostarczone produkty są wolne od wad a w szczególności, że odpowiadają wymogom zawartym w warunkach zamówienia oraz, że zamówienie częściowe zostało zrealizowane zgodnie z zamówieniem.

 

2. Po sprawdzeniu dostarczonych produktów dla potrzeb oceny stanu wykonania umowy zostanie sporządzony protokół podpisany przez strony, który będzie zawierał w szczególności - wskazanie wskazanych produktów, ewentualnie stwierdzone wady lub oświadczenie o nie stwierdzeniu wad.

 

3. Zaniechanie sporządzenia takiego protokołu będzie uważane za dokonanie odbioru bez zastrzeżeń.

 

4. W przypadku gdy jakiekolwiek produkty po sprawdzeniu będą miały wady - w szczególności dotyczy to jakości, świeżości i terminu przydatności do spożycia lub dane zamówienie częściowe nie zostanie zrealizowane w pełnym zakresie, co zostanie stwierdzone protokołem, Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia, w tym samym dniu, produktów wolnych od wad lub brakujących, bez ponoszenia przez Zamawiającego z tego tytułu jakichkolwiek dodatkowych kosztów.

 

5. Jeżeli Wykonawca nie wypełni zobowiązania zawartego w ust. 4, Zamawiający ma prawo zamówić brakujące produkty u osoby trzeciej, a kosztami transakcji obciążyć Wykonawcę.

 

6. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania, przy wskazanej dostawie, dokumentów potwierdzających jakość produktów.

 

§ 5

Płatność nastąpi w ciągu 21 dni od daty przedłożenia faktury wraz z zatwierdzoną przez Zamawiającego kwotą do wypłaty.

§ 6

Zmiana postanowień zawartej umowy może nastąpić wyłącznie za zgodą obu stron

wyrażoną w formie pisemnej pod rygorem nieważności.

§ 7

W sprawach nie uregulowanych niniejszą umową, będą miały zastosowanie odpowiednie

przepisy ustawy Prawo zamówień publicznych, Kodeksu cywilnego oraz inne przepisy

pozostające w związku z niniejszą umową.

 

§ 8

Do rozstrzygnięcia sporów wynikających z realizacji niniejszej Umowy jest Sąd

Powszechny właściwy dla siedziby Zamawiającego.

 

§ 9

Umowę wraz z załącznikami wymienionymi w § 2 sporządzono w 2 jednobrzmiących egzemplarzach, po jednym egzemplarzu dla Wykonawcy i Zamawiającego.

 

 

 

 

ZAMAWIAJĄCY WYKONAWCA

 

 

 

 

 

 

.......................................................... ......................................................

 

 

 

 

 

16

 

 

 

Załączniki do pobrania

Ogłoszenie do pobrania
1 Zapytanie ofertowe 01.2020-03.12.2020.pdf (PDF, 2.0MB) 2020-12-03 18:34:42 2.0MB 247 razy
2 Zapytanie ofertowe -ogłoszenie BIP-2020-żywność oferta 01.2020-załączniki.doc (DOC, 169KB) 2020-12-04 09:04:41 169KB 207 razy
Wynik postępowania
1 Zawiadomienie o wyborze najkorzystniejszej oferty.pdf (PDF, 1.3MB) 2020-12-11 22:15:29 1.3MB 174 razy

Metadane - wyciąg z rejestru zmian

Akcja Osoba Data
Dodanie dokumentu: Maciej Wesołowski 03-12-2020 18:34:42
Osoba, która wytworzyła informację lub odpowiada za treść informacji: Maciej Wesołowski 03-12-2020
Ostatnia aktualizacja: Maciej Wesołowski 11-12-2020 22:15:29